Politica 4 Mai 2012 22:26
Cabinetul Ponta propune, in programul de guvernare, ca in cursul anului 2012 salariile personalului bugetar sa revina nivelul din iunie 2010, precum si “restituirea sumelor retinute fara baza legala pensionarilor”.

"Executia bugetara se va realiza de o maniera prudenta, concomitent cu respectarea obligatiilor asumate catre diferite categorii de cetateni, si anume, in cursul acestui an, reintregirea salariilor personalului bugetar la nivelul din iunie 2010 si restituirea sumelor retinute fara baza legala pensionarilor", se mentioneaza in document, intre masurile si actiunile prioritare pe care si le propune Guvernul Ponta in domeniul finantelor publice.

Prioritatile Guvernului Ponta:

1. Respectarea legilor, fara exceptii, fara derogari sau scuze;
2. Repararea inechitatilor sociale;
3. Implementarea unei viziuni economice de lunga durata, care sa ofere predictibilitate, locuir de munca si sa protejeze resursele naturale ale tarii;
4. Depolitizarea administratiei publice. Doar ministrii si secretarii vor fi numiti si sprijiniti politic;
5. Toleranta zero fata de coruptie si clientelism. Continuarea eforturilor pentru atingerea obiectivelor din Mecanismul de Cooperare si Verificare.

ANRE va trece in subordinea Parlamentului

La capitolul "Economie, comert si mediu de afaceri", se arata ca "obiectivul fundamental al MECMA este acela de a sustine relansarea economica, atat prin masuri de stimulare a antreprenoriatului, precum si prin introducerea de ordine si coerenta financiara acolo unde, din dezinteres sau rea intentie, exista dezordine economica si institutionala", conform mediafax.ro.

Guvernul vrea reanalizarea strategiei de privatizare a unor companii

Intre obiectivele si masurile avute in vedere, pe termen scurt, se numara "implementarea corecta a legislatiei europene in domeniul energiei ("Pachetul 3 energie") si asigurarea independentei reglementatorului, prin trecerea ANRE in subordinea Parlamentului".

Strategie eficienta pentru absorbtia de fondurile europene

Documentul anunta totodata punerea in aplicare a unei strategii eficiente pentru accelerarea absorbtiei fondurilor europene. Programul de guvernare prevede realizarea unui mix eficient intre politicile de stimulare a cresterii economice și obiectivul asigurarii stabilitații economice și financiare a tarii.

Citeste si:
Guvernul îngheață salariile și blochează angajările în sistemul...
Guvernul îngheață salariile...

Noul Guvern si Sanatatea: Medicamente mai ieftine si salarizare diferentiata

"In acest scop, vom continua acordurile cu partenerii externi (Uniunea Europeana, Fondul Monetar International, Banca Mondiala si altii) si vom respecta prevederile acestora. Prin limitarea deficitului bugetar si a datoriei publice vom contribui la asigurarea procesului dezinflationist si la stabilitatea cursului de schimb al monedei nationale", spune documentul, potrivit realitatea.net.

Ponta are in plan o "Prima Casa" pentru tinerii intelectuali?

De asemenea, programul de guvernare prevede cresterea incasarilor bugetare prin lupta impotriva evaziunii fiscale si a coruptiei, precum si reducerea drastica a cheltuielilor institutiilor bugetare.

Puteto consulta intregul program de guvernare aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.