Premierul desemnat Victor Ponta a declarat ca Executiv format de acesta va avea sustinerea UNPR si a grupurilor minoritatilor.

Presedintii PSD si UNPR, Victor Ponta, si respectiv Gabriel Oprea au semnat un protocol pentru sustinerea Guvernului USL. Este vorba despre votul UNPR pentru investirea Guvernului Ponta si de colaborare intre grupurile parlamentare ale PSD si UNPR.

Celelalte puncte ale protocolului dintre PSD si UNPR prevad: instituirea taxei de solidaritate pe averile foarte mari in actuala sesiune legslativa, adoptarea legii electorale cu vot uninominal pur si asigurarea unei majoritati confortabile la masurile Guvernului Ponta privind cresterea salariilor, a pensiilor si ridicarea nivelului de tra
i, informeaza MEDIAFAX.

De asemenea, Ponta a declarat ca a facut o propunere oficiala Grupului minoritatilor nationale de a sprijini Guvernul USL, el precizand ca a primit "un acord de principiu" in acest sens de la deputatii acestui grup.

Acesta a spus ca are toata increderea ca lucrurile se vor finaliza prin semnarea protocolului "in baza unei increderi si a unui spirit de colaborare" castigate in timp.

Pe de alta parte, intrebat daca in cadrul discutiilor cu reprezentantii minoritatilor nationale s-a discutat despre votul uninominal pur, presedintele PSD a raspuns: "Da. Sigur ca da. Sistemul de vot este unul dintre punctele importante pe care le-am convenit cu cei de la minoritati".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.