Presedintele Traian Basescu a anuntat ca, in urma consultarilor cu partidele, premierul desemnat este Victor Ponta, liderul PSD.

Seful statului a declarat ca Ponta a fost singurul nume desemnat in urma consultarilor.

"Singurul nume vehiculat a fost cel al lui Victor Ponta, am discutat cu acesta si am semnat decretul", a declarat Traian Basescu.

Cine ar putea intra in Cabinetul Ponta?

Seful statului a mentionat ca astazi nu s-a intamplat nimic dramatic pentru Romania, procesul democratic, in Parlament, proband ca Guvernul Ungureanu nu mai avea majoritate parlamentara.

"Ca atare, conform acelorasi principii democratice care ne valideaza majoritatile numai in Parlament, optiunea catre domnul Victor Ponta a fost cu atat mai legitima", a mai spus presedintele Basescu.

Iliescu: Urmeaza un Guvern de serviciu

Numirea liderului social-democrat pentru functia de premier desemnat era asteptata, in conditiile in care USL detine majoritatea in Parlament, iar PDL a decis sa nu nominalizeze o persoana pentru aceasta functie.

"Este un moment special si inteleg alaturi de colegii din USL sa accept acest mandat si sa incerc sa duc la indeplinire cu toate puterile pana la momentul alegerilor. Doresc sa spun ca ma bazez in acest demers pe USL si pe toti ceilalti parlamentari care vor intelege si vor considera util formarea acestui guvern pana la alegerile parlamentare", a declarat Victor Ponta.

Citeste si: Ponta: USL, dispusa sa isi asume caderea a doua guverne


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.