Senatorul neafiliat Mircea Geoana a declarat ca motiunea de cenzura are sanse semnificative sa fie adoptata, el apreciind ca, daca USL va darama Guvernul Ungureanu, atunci va trebui sa-si asume guvernarea intr-un Executiv politic.

"Cred ca, daca motiunea de cenzura va trece, Romania nu isi poate permite un Guvern de serviciu pentru jumatate de an. Daca USL va darama Guvernul, atunci USL trebuie sa-si asume guvernarea, printr-un Executiv politic. Traian Basescu este obligat, de dragul stabilitatii tarii, sa nu mai incerce sa faca aceleasi artificii constitutionale pe care le-a facut dupa caderea Guvernului Boc din octombrie 2009", a precizat Geoana pentru MEDIAFAX.

Geoana a mentionat ca Guvernul Ungureanu a inregistrat trei esecuri, el apreciind ca Executivul a esuat, in primul rand, in a propune spre dezbatere Parlamentului o strategie energetica si o strategie de exploatare a resurselor nationale, care ar fi trebuit sa dea sens unei politici economice nationale.

Al doilea esec al Guvernului Ungureanu, in opinia lui Geoana, a constat in faptul ca Executivul nu a dat un raspuns convingator la problema absorbtiei fondurilor europene, dovada fiind faptul ca Romania risca suspendarea platilor pentru cinci programe europene.

"Guvernul Ungureanu a esuat in a da raspunsuri clare de stimulare a economiei si de crestere a puterii de cumparare a romanilor, fie ca era vorba de reducerea CAS, care ar putea diminua munca la negru, fie de revenirea salariilor in sectorul bugetar", a mai spus Geoana, referindu-se la al treilea esec al Executivului.

Fostul presedinte al PSD a apreciat ca un nou Guvern politic, care ar urma Guvernului Ungureanu, ar avea cinci mari prioritati, prima fiind propunerea de masuri de creare de locuri de munca si de consolidare a unei economii nationale, prin prezentarea in fata Parlamentului a unei strategii energetice si a unei strategii de exploatare a resurselor naturale.

Reforma administratiei fiscale si a vamilor, pentru a avea mai multi bani la buget si pentru a putea creste nivelul de trai al populatiei, cresterea absorbtiei fondurilor europene, pentru a recupera decalajele de dezvoltare fata de media UE, lansarea in discutie publica a unei noi legi a sanatatii si organizarea dincolo de orice indoiala a alegerilor locale si parlamentare ar reprezenta, in opinia lui Geoana, celelalte patru prioritati ale unui nou eventual Guvern politic.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.