UDMR va desemna in sedinta Consiliului Permanent, noul ministru al Mediului, dupa ce Laszlo Borbely a demisionat din functie, surse din cadrul Uniunii afirmand ca postul ar putea fi preluat de Korodi Attila.

Surse din UDMR au declarat, luni, ca Uniunea isi doreste ca numirea noului ministru al Mediului sa fie transata marti, pentru a nu se prelungi interimatul la acest minister.

"Consiliul Permanent al UDMR se va intruni marti in sedinta, de la ora 13.00, la Bucuresti, si vom desemna inlocuitorul lui Borbely la Ministerul Mediului, dupa care vom inainta propunerea premierului Ungureanu. Nu dorim sa fie prelungit interimatul la acest minister pentru ca sunt multe proiecte in derulare si decizii de luat. Sunt trei posibili inlocuitori - Tanczos Barna, Borbely Karoly si Korodi Attila. Probabil ca noul ministru va fi Korodi, care a mai detinut aceasta functie la Mediu", au spus sursele citate de MEDIAFAX.

Korodi Attila are 35 de ani. Dupa alegerile parlamentare din noiembrie 2004, Korodi a fost desemnat de catre UDMR pentru postul de secretar de stat la Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, ocupandu-se de coordonarea Departamentului de Integrare Europeana. In aprilie 2007, Attila Korodi a fost numit ministru al Mediului, post ocupat timp de un an.

Borbely Karoly are 36 de ani si a fost ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei in perioada decembrie 2007-decembrie 2008, iar din ianuarie 2010 este secretar de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Tanczos Barna
are tot 36 de ani si este presedintele Federatiei Romane de Hochei pe Gheata. El a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor, in perioada 2007-2009, apoi la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (ianuarie - iulie 2010), iar in prezent este secretar de stat la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.