Gabriel Oprea a anuntat la Craiova ca instanta suprema a dat, cu o zi in urma, o hotarare definitiva si irevocabila potrivit careia UNPR este partid parlamentar.

"Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat o hotarare definitiva si irevocabila in care a aratat ca Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei este un partid parlamentar. Nu vreau sa spun mai multe. Tot ce s-a spus despre noi au fost minciuni si punct. Acest proiect politic, care a sprijinit Romania, merita tot respectul si de aceea inca o data vreau sa fiti mandri", a afirmat Gabriel Oprea in fata celor aproximativ 500 de persoane care au participat, sambata, la Filarmonica "Oltenia", la lansarea candidaturii lui Antonie Solomon pentru un nou mandat de primar al Craiovei, din partea UNPR.

Oprea a mai spus ca UNPR este partidul care a participat la luarea masurilor care "au tinut Romania in picioare".

Partidul National Liberal a contestat, miercuri, la instanta suprema, hotararea BEC din 3 aprilie prin care s-a decis completarea Biroului Electoral Central cu cate un reprezentant al partidelor politice parlamentare si in care a fost cuprins si un reprezentat al UNPR. PNL a solicitat instantei modificarea procesului verbal al BEC, in sensul excluderii reprezentantului UNPR, motivul fiind ca Uniunea nu este partid politic parlamentar. In acest dosar, PC a facut o cerere de interventie, solicitand acelasi lucru, scrie MEDIAFAX.

"Intemeiem prezenta contestatie pe asertiunea ca UNPR este o formatiune politica inregistrata conform hotararii Tribunalului Municipiului Bucuresti nr.1045 R din data de 19.08.2010 in dosarul civil 4717/2/2010, ulterior alegerilor parlamentare din 2008 prin care in mod legal si democratic a fost stabilita componenta esicherului politic respective a partidelor politice care au calitatea de a fi partide parlamentare, respectiv PDL, PSD, PNL, PC si UDMR", se arata in actiunea depusa de Forta Civica la instanta suprema.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.