Presedintele Traian Basescu a declarat ca “este dispus la ajustarea mandatului prin vointa proprie” daca se modifica Constitutia.

Nu pentru mine, pentru ca eu nu as beneficia de imbunatatirea acestei Constitutii, in orice caz. Mandatul meu nu se poate desfasura decat pe Constitutia existenta, insa, asa cum rezulta din stenograma, sunt dispus la ajustarea mandatului prin vointa proprie, daca nu se intampla un lucru extrem de grav pentru democratia romaneasca: trecerea peste votul a 85% dintre cei care au participat la referendumul din noiembrie 2009", a declarat Basescu la TVR1, intrebat daca a vorbit la consultarile cu USL, asa cum rezulta din stenograme, despre renuntarea la o parte din mandatul sau in schimbul modificarii Constitutiei, scrie Romania Libera.

De asemenea, presedintele a aratat ca organizarea referendumului referitor la modificarea Constitutiei concomitent cu alegerile locale, propusa luni de liderul PDL, Emil Boc, a fost intentia sa, insa ramane de vazut daca democrat-liberalii vor avea capacitatea de negociere pentru a obtine acest lucru de la PNL si PSD, conform mediafax.ro.

Citeste si
Hunor despre referendumul simultan cu localele: Absolut irealizabil


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.