PDL doreste ca referendumul pentru revizuirea Constitutiei sa aiba loc simultan cu alegerile locale, astfel incat alegerile parlamentare din toamna sa fie organizate conform noii legi fundamentale, a declarat Emil Boc, care a facut apel la opozitie sa revina in Parlament in acest scop.

Boc a apreciat ca revizuirea Constitutiei ar fi un bun moment pentru ca opozitia sa revina in Parlament. El a explicat ca revizuirea legii fundamentale nu poate fi facuta in absenta opozitiei din Parlament, intrucat sunt necesare voturile a doua treimi din numarul senatorilor si deputatilor pentru adoptarea acesteia, conform MEDIAFAX.

Liderul PDL a mentionat ca aceasta revizuire ar presupune punerea in aplicare a rezultatelor referendumului din 2009, respectiv trecerea la Parlamentul unicameral si reducerea numarului de parlamentari la 300.

Emil Boc a sustinut ca referendumul pentru revizuirea Constitutiei ar trebui sa aiba loc simultan cu alegerile locale, adica in 10 iunie, astfel incat alegerile parlamentare din toamna sa fie organizate conform noii legi fundamentale.

Pe de alta parte, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, considera drept irealizabila propunerea PDL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.