Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminica seara, ca nu a refuzat un post de premier din moment ce nu i s-a propus asa ceva.

Ponta a amintit ca seful statului a declarat recent ca numirea lui Mihai Razvan Ungureanu premier era stabilita din decembrie, relateaza MEDIAFAX.

"E o abordare extrem de neserioasa a domnului Basescu, in linia abordarilor neserioase din ultimul timp. Nu mi-a propus niciodata nimic. Nu am refuzat niciodata nimic, pentru ca nu aveam cum sa refuz ce nu mi s-a propus", a declarat liderul PSD.

[VIDEO] Basescu i-a propus lui Ponta sa fie premier

Ponta a concluzionat ca declaratiile lui Basescu pot fi comparate cu "povestile de duminica seara, la carciuma, cand te lauzi sau inventezi".

"Niciodata, in mod oficial si serios, USL nu a primit oferta de a prelua postul de premier. Aceasta functie ne-o dorim, dar cu sprijinul oamenilor si dupa alegeri", a scris Victor Ponta pe blogul sau personal.

Stenograma discutiei dintre Basescu si Ponta

"Nu exclud posibilitatea ca domnul Ponta sa fie prim-ministru, totul depinde cum se pot forma majoritatile. Eu v-am facut o propunere: desemnarea domnului Ponta ca prim-ministru", a declarat atunci presedintele Traian Basescu, in fata liderilor USL.

EVZ.ro a intrat in posesia stenogramei in care se discuta despre propunerea lui Ponta in functia de presedinte:

"Daniel Constantin: Eu ma asteptam ca la inceputul discutiei dumneavoastra sa veniti cu o propunere pentru ca pana la urma dumneavoastra ne-ati invitat la discutie si dumneavoastra....

Traian Basescu: Eu v-am facut o propunere, desemnarea domnului Ponta ca prim-ministru.

Daniel Constantin: Am inteles. O notam ca o propunere. Mai devreme a fost o sugestie sau mai degraba....

Traian Basescu: Nu."

Intreaga relatare a stenogramei a facut-o Ion Cristoiu in cadrul emisiunii de duminica seara in care l-a avut invitat pe Traian Basescu. Urmareste-o in video de mai jos.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.