Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a afirmat, miercuri, ca autoritatile de la Bucuresti se grabesc sa semneze Tratatul european de guvernanta fiscala fara sa analizeze consecintele asupra Romaniei.

Iliescu a afirmat ca opozitia nu se opune aderarii Romaniei la Tratatul de guvernanta fiscala, dar doreste realizarea unor dezbateri care sa analizeze consecintele semnarii actului european. "Noi (USL- n.r.) nu avem rezerve si atitudini negative, dar vrem sa il intelegem mai bine, sa il analizam si sa il descifram", a adaugat el.

Intrebat de ce crede ca guvernul se grabeste sa semneze Tratatul, Iliescu a raspuns: "Nu imi explic, nu inteleg aceasta graba, cand in Europa toata lumea sta si analizeaza. Nu suntem grabiti sa il semnam acum, pentru ca oricum suntem in afara zonei euro. Nu stiu de ce se grabeste domnul Basescu, eu nu stiu ce cunostinte are el si cata economie intelege el si ce pricepe din toate acestea. De ce impinge de la spate o tara sa se angreneze intr-o aventura. Chiar si cand ai constiinta ca mergi la taiere, macar sa stii si sa intelegi. Nu imi explic, este o aventura la care se angreneaza niste oameni fara sa priceapa".

Presedintele de onoare al PSD a afirmat ca, inainte ca Guvernul sa semneze Tratatul, ar fi trebuit sa organizeze dezbateri legate de consecintele aderarii la Tratat, dar si despre eventuale politici in interiorul UE pentru reducerea decalajelor intre statele membre, conform MEDIAFAX. Iliescu a evitat sa se pronunte asupra unor eventuale riscuri pe care le-ar avea pentru Romania semnarea Tratatului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.