Presedintele Traian Basescu si-a prezentat, la finalul depunerii juramantului de catre ministrii cabinetului Ungureanu, asteptarile pe care le are de la noul Guvern.

“Astept mai multa rigoare, nu doar in actiune, ci si comunicare, mai multa transparenta, ca pe site-urile ministerelor sa apara prompt fiecare leu cheltuit in fiecare zi. Astept ca acest guvern sa continue partea vitala care vizeaza consolidarea situatiei economice si financiare a Romaniei”, a sustinut Basescu.

De asemenea, presedintele a afirmat ca se asteapta, dupa primul trimestru, daca economia va confirma asteptarile sale si ale populatiei, sa inceapa un proces de restabilire a nivelului de trai al populatiei. Despre cresterea nivelului de trai al populatiei se mentioneaza si in programul de guvernare a Cabinetului Ungureanu prin cresterea pensiilor si a salariilor daca cresterea economica o permite.

“Romania nu trebuie sa mai imprumute bani ca sa dea salarii sau pentru a asigura asistenta sociala. Ramanem cu un deficit structural major pe fondul de pensii si pentru asta vom imprumuta bani”, a mai precizat presedintele Romaniei.

Totodata, Basescu a solicitat cabinetului Ungureanu o noua Lege a Sanatatii si initierea discutiilor si cu Opozitia pentru inceperea procedurilor pentru Legea organizarii administrative.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.