Traian Basescu a declarat ca in Legea Sanatatii nu se face referire la privatizarea SMURD sau al sistemului de stat de ambulante.

De ce s-a implicat Presedintia in proiectul Sanatatii?

"Unul dintre angajamentele din mandatul meu a fost legat de modernizarea statului. In acest proces a intrat si noul Cod al Muncii, Legea Educatiei si am ajuns si la Sanatate. A existat o comisie prezidentiala formata din specialisti neutri, dar de mare prestigiu. Presedintele Comisiei a fost prof. dr. Cristian Vladescu", a declarat sedul statului intr-o conferinta de presa.

De asemenea, Seful Statului a mai stabilit ce inseamna si ce este SMURD, fiind ingrijorat de neintelegerile pe care presa le-a avut legat de acest subiect.

"SMURD face parte din Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, cu salvare si descarcerare. Iar cei 2.300 de oameni sunt calificati ca pompieri si paramedici. SMURD nu este o unitate a Ministerului Sanatatii, ci o unitate militarizata. Structurile militarizate nu pot fi privatizate."

In alta ordine de idei, seful statului a mai precizat ca SMURD nu a fost creat de un om, statul facand eforturi uriase pentru acest sistem, seful statului mentionand ca abordarea din ultimele zile i se pare "deplasata".

"SMURD nu a fost creat de un om. Statul roman a facut efoturi uriase pentru dotarea SMURD si a Ambulantei", a spus Basescu.

El a adaugat ca acest sistem a fost creat "cu banii romanilor", care au fost platiti sau urmeaza sa fie platiti.

Basescu a mai spus ca "nu a venit niciun personaj din tara asta cu banii in buzunar", sistemul fiind creat de statul roman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.