Sorin Apostu ar fi cerut mita, cand era director al Directiei Tehnice a Primariei Cluj-Napoca, de la conducerea Carrefour, in 2007, cand se deschidea primul magazin al firmei la Cluj, in schimbul obtinerii unor avize si pentru a proteja societatea de eventuale controale.

Conform rechizitoriului DNA Cluj, "in data de 13 decembrie 2011 numitul C. F., directorul general al C., a depus un denunt penal impotriva inculpatului Sorin Apostu, aratand ca, in cursul anului 2007, in contextul in care societatea deschidea primul mare hipermaket in Cluj (in incinta Complexului Polus), iar inculpatul Sorin Apostu ocupa functia de director in cadrul Directiei tehnice a Primariei municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu i-a pretins remiterea lunara a sumei de 850 de euro, suma in schimbul careia s-a oferit sa intervina la diverse institutii cu atributii de control la noul supermarket infiintat, respectiv la Directia Sanitar-Veterinara, Directia general Agricola, Directia de Sanatate Publica, aratand ca are influenta la persoane cu functii de conducere si control din cadrul acestor institutii, pentru a obtine avizele necesare si a proteja societatea in activitatea sa curenta relativ la controalele ce ar putea surveni din partea autoritatilor".

Potrivit unor surse judiciare citate de MEDIAFAX, este vorba despre Carrefour.

Procurorii spun ca, pretinzand remiterea folosului ilicit, Apostu i-a cerut denuntatorului sa dismuleze primirea banilor prin incheirea unui contract de consultanta intre C. si SC T. SRL Cluj-Napoca (societate infiintata pe numele tatalui invinuitei Apostu Monica si in care invinuita avea calitatea de consilier juridic).

"Astfel, intre parti a fost incheiat contractul cu nr. .., in baza caruia C. a virat in conturile SC T. suma totala de 13.600 de euro, in lipsa oricarei contraprestatii, suma reprezentand, in realitate, obiect al infractiunii de coruptie", se mai arata in rechizitoriu.

Potrivit rechizitoriului, C. F. a mai aratat ca valoarea contractului a fost negociata intre el si inculpat in sensul ca Sorin Apostu a pretins initial remiterea lunara a sumei de 1.100 de euro, insa, la protestele sale, a redus din cuantumul acesteia la 850 de euro.

Citeste si:
Programul magazinelor de Crăciun 2022 și Revelion 2023
Programul magazinelor de...

"Cu privire la fapta denuntata in cauza se va dispune disjungerea cercetarilor. Apreciem insa ca, raportat la continutul celor denuntate, se contureaza un tipar al modalitatii de comitere a infractiunilor de coruptie de catre inculpatul Sorin Apostu, in contextul in care la dosar exista spre investigare mai multe astfel de contracte incheiate de invinuita Monica Apostu sau SC T. SRL cu diverse societati comerciale care au intrat pe piata clujeana in perioada in care inculpatul Sorin Apostu ocupa functia de viceprimar sau primar al municipiului Cluj-Napoca", se arata in rechizitoriu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.