Sefa SGG, Daniela Andreescu, a fost demisa din functie, prin hotararea premierului Emil Boc.

Este o decizie administrativa si domana Andreescu si autoritatile, respectiv ANI, vor face precizarile necesare”, spune Emil Boc.

Trebat ce a dus la demiterea Danielei Andreescu, Emil Boc a raspuns ca este pur si simplu decizia primului ministru.

Desemnarea si demiterea secretarului SGG este de datoria primului ministru”, a spus Boc.

  • Andreescu a sesizat ANI

"In data de 22 noiembrie, secretarul general al Guvernului, Daniela Nicoleta Andreescu, a sesizat personal Agentia Nationala de Integritate, urmare subiectelor aparute in mass-media privind un posibil conflict de interese. Sesizarea a fost inregistrata la ANI cu nr.3187/ 22.11.2011", se arata in comunicatul SGG.

Agentia Nationala de Integritate a confirmat indirect, joi, ca analizeaza cazul sefei SGG Daniela Andreescu, raspunsul la o solicitare a agentiei MEDIAFAX privind un eventual conflict de interese in cazul acesteia fiind ca ANI nu poate da informatii cu privire la cauzele aflate pe rolul sau.

Agentia Nationala de Integritate a invocat prevederile art. 8, alin. 1) si 2) din Legea 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative.

Solicitarea MEDIAFAX a survenit afirmatiei premeirului Emil Boc, potrivit careia problemele legate de un eventual conflict de interese legat de secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu, in cazul spatiilor RA-APPS cedate membrilor familiei acesteia trebuie clarificate atat de persoana in cauza, dar si de Agentia Nationala de Integritate.

Solicitat, miercuri seara, de jurnalisti sa se pronunte in cazul secretarului general al Guvernului, premierul a aratat ca raspunsurile trebuie formulate atat de persoana in cauza, dar si de ANI.

Citeste si:
Jador, primele declarații în scandalul cu Florin Salam. De la ce a...
Jador, primele declarații în...

"Secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu, va face toate precizarile. Si ANI trebuie sa raspunda la aceste intrebari", a spus Boc, aflat in Israel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.