Primarul Brasovului, PDL-istul George Scripcaru, este cercetat de DNA pentru complicitate la luare de mita si abuz in serviciu.

Prefectul Brasovului, Ion Gontea, si primarul municipiului, George Scripcaru, sunt cercetati de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru coruptie, fapte identificate in cadrul anchetei privindu-l pe fostul sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor, Ionel Spataru, transmite MEDIAFAX.

  • Ce spun acuzatii?

Primarul Brasovului, George Scripcaru, si prefectul Ion Gontea spun ca nu stiu nimic despre o ancheta a DNA in care ar fi cercetati pentru abuz in serviciu si complicitare la luare de mita in dosarul in care este cercetat si fostul sef al Comisariatului pentru Protectia Consumatorului Brasov.

"Nu cunosc. Nu stiu nimic despre asta. Nu am fost anuntat despre nimic. Am fost la DNA doar cand am fost chemat sa dau declaratii. Nu stiu de unde apar eu in povestea asta, trebuie sa clarificam aceste aspecte", a deeclarat pentru corespondentul MEDIAFAX primarul George Scripcaru, presedinte al organizatiei judetene Brasov a PDL si vicepresedinte al PDL la nivel national.

La rindul sau, prefectul Ion Gontea a spus ca nici el nu stie nimic si ca este surprins sa afle ca ar fi cercetat de DNA.

"Lasa-ti-ma in pace. Nu stiu nimic. Nu ma mai chinuiti. Am fost la DNA doar atunci cand am fost chemat si mi s-au pus intrebari. Am raspuns atunci ca nu am nicio legatura cu cazul respectiv. Altceva ce sa va mai zic? Am crezul ca s-au lamurit lucrurile atunci. Nu stiu ce mai vor procurorii sa scoata", a spus Gontea.

  • Averea lui Scripcaru

Primarul Brasovului, George Scripcaru, presedinte al organizatiei judetene Brasov a PDL si vicepresedinte PDL la nivel national, are o casa de 350 de metri patrati, nu are alte proprietati si nici conturi in banca, dar trebuie sa returneze trei credite de 79.602 lei, 53.200 de euro si 33.400 de euro.

Primarul nu are alte proprietati imobiliare, nici masina si nici conturi sau depozite bancare.

Citeste si:
Stenograme în dosarul de la DNA al familiei Pițurcă. Fostul...
Stenograme în dosarul de la...

Venitul total incasat de Scripcaru in anul 2010 din indemnizatie a fost de 42.096 de lei, in timp ce sotia sa a otinut un salariu anual de 16.335 de lei.

La sfarsitul lunii octombrie, Primarul Brasovului, George Scripcaru, si prefectul judetului, Ion Gontea, s-au prezentat la DNA, pentru a da declaratii in dosarul in care fostul sef al OPC Brasov Ionel Spataru a fost arestat recent pentru coruptie, potrivit 9AM.

Fostul sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Brasov Ionel Spataru este in arest preventiv din 13 septembrie, pentru luare de mita.

Si prefectul de Brasov, Ion Gontea, s-a prezentat la DNA pentru acelasi dosar. Acesta a refuzat sa faca declaratii la intrarea in sediul DNA, spunand doar ca asteapta sa vada ce vor procurorii de la el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.