Camera Deputatilor a adoptat, marti, pe articole, proiectul legii asistentei sociale, dupa dezbateri de doua ore, reprezentantii PSD si PNL opunandu-se acestui act normativ, pe motiv ca este un pretext de diminuare in bugetul de stat pe 2012 a cheltuielilor cu asistenta sociala.

Amendamentele de fond ale opozitiei la cele 147 de articole ale proiectul de lege au fost repinse prin vot, iar dezbaterea a fost marcata de mai multe pauze de consultari.

Deputatii PSD si PNL au criticat aceasta lege, aratand ca este un pretext de diminuare a cheltuielilor cu asistenta sociala si a sprijinului pentru populatia saraca a Romaniei, in timp ce reprezentantii PDL au sustinut legea, scrie MEDIAFAX.

Ioan Cindrea a anuntat ca PSD nu voteaza acest proiect de lege deoarece scopul actului normativ este de a reduce cu o treime cheltuielile cu asistenta sociala si "arunca povara crizei economice spre cei napastuiti" si trece asistenta sociala in sarcina autoritatilor locale fara sa asigure si fondurile necesare.

Deputatul PNL Mariana Campeanu a spus ca nici liberalii nu sustin proiectul de lege deoarece principiul solidaritatii sociale dispare, reprezinta o discriminare "revoltatoare" a persoanelor cu dizabilitati si mai mult defavorizeaza decat ajuta categoriile vulnerabile.

Liderul grupului PDL, Mircea Toader, a spus ca democrat-liberalii sustin acest proiect foarte important pentru modul in care este organizata asistenta sociala.

Timpul de dezbatere a acestui proiect de lege a fost stabilit la o ora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.