Mircea Geoana s-a aratat foarte surprins de decizia PSD de a-l inlatura de la conducerea Senatului si este hotarat sa lupte.

Dupa iesirea din sedinta BP al PSD, Mircea Geoana este in mod clar socat de decizia luata de colegii sai de partid, declarand jurnalistilor ca ceea ce s-a intamplat este in mod evident o greseala a opozitiei.

Este in mod evident o decizie gresita, in interesul partidului si in interesul alegerilor viitoare. Este evident ca in momentul in care se va ajunge la vot pentru un alt presedinte, sansele ca PSD sa pastreze functia sunt minime. Puterea va acapara si ultima pozitie de conducere pe care o detine opozitia. Este greu ca o minoritate sa se impuna in fata puterii. PSD a pus astazi pe tava puterii a doua pozitie in stat”, a declarat Mircea Geoana la iesirea din sedinta PSD.

Geoana s-a declarat “mahnit” de decizia liderilor PSD si considera ca decizia este luata in mod subiectiv de catre colegii sai de partid care tin neaparat inlaturarea sa din orice functie politica importanta.

Sunt mahnit ca mai degraba calcule meschine fac calculul strategic sa fie eronat. Aceste mizerii care se spun la adresa mea sunt neadevarate. Sunt un om care lupta pentru valorile social democrate. Nu cred ca fara mine se puteau obtine victoriile din Parlament. Nu inteleg ce fel de calcul se face ca sa dam pe tava ultima pozitie importanta din Parlament. Nu mi s-a dat nicio explicatie. Cred ca s-au suparat pentru vizita mea in America. Este o forma de izolare si eliminare a unui personaj important care ii deranjeaza pe liderii partidului. Sa ma bata Dumnezeu daca inteleg ce sta in spatele acestei decizii. Eu am cerut doar un minim respect de la acest partid. Sa nu creada cineva ca imi e teama. E vorba de prestigiul meu, voturile mele. Nu accept ca atunci cand exista decizii aiurite sa sun ca nu s-a intamplat nimic. Este un fapt foarte grav. Se pare ca sunt dispusi sa faca orice numai ca sa scape de Geoana”, a declarat presedintele Senatului.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

  • “Nu ma poate inlocui nimeni”

Mircea Geoana a declarat ca, potrivit Curtii Constitutionale, nu exista nicio prevedere care sa permita rocada unei astfel de functii. Iar odata de postul a fost lasat de PSD, acesta va reveni inevitabil celor din PDL.

Nu exista niciun fel de rocada in Parlament, totul se face prin votul Parlamentului. Nu putem schimba presedintele unei camere”, a declarat Geoana.

  • Ce spune Victor Ponta?

Presedintele PSD, Victor Ponta, este ferm convins ca partidul va reusi o rocada in Parlament si il va inlocui pe Mircea Geoana cu Titus Corlateanu.

Decizia e clara. Functia de presedinte al Senatului trebuie sa ramana la PSD. Decizia de astazi a fost ca pentru aceasta functie sa il propunem pe senatorul Titus Corlatean. Curtea Constitutionala sune ca putem inlocui un membru din conducere cu un alt membru din acelasi partid, la decizia formatiunii politice”, a declarat Ponta.

Citeste si:
Alocație pentru copii din prima zi de viață. Proiectul de lege,...
Alocație pentru copii din...

Acesta a justificat decizia PSD de inlocuire a lui Geoana prin comportamentul “neadecvat” al acestuia si prin plecarea sa in SUA fara un mandat din partea partidului.

Geoana a fost dat afara din Senat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.