Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat ca procurorii anticoruptie i-au adus la cunostinta faptul ca au reluat procedura urmaririi penale impotriva lui, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a returnat dosarul la DNA pentru nereguli in procedura de urmarire penala.

"Mi-au dat o instiintare ca s-a reluat dosarul pentru refacerea urmaririi penale. Nu mi s-a spus si nici nu cred ca sunt probe sau materiale noi, e vorba doar de refacerea procedurii, dupa ce dosarul a fost intors la DNA. Nu stiu cat va dura procedura la DNA, pentru ca dosarul acesta a fost deschis, inchis si redeschis de vreo patru, cinci ori din 2005 incoace. Oricum, cand organele statului vor avea nevoie de mine, ma voi prezenta", a declarat Mitrea pentru MEDIAFAX.

Senatorul PSD a fost acuzat de coruptie de procurorii DNA, dosarul de trimitere in judecata fiind insa returnat DNA de catre judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie in mai 2011 pentru completarea urmarii penale.

Senatorul PSD Miron Mitrea a fost prezent, joi dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie, fiind citat in dosarul in care este cercetat pentru coruptie, retrimis de instanta la procurori pentru completarea urmaririi penale.

Dosarul senatorului Miron Mitrea a fost initial trimis in judecata la instanta suprema. In 16 mai 2011, un complet de cinci judecatori a decis restituirea la Directia Nationala Anticoruptie a dosarului, pentru completarea urmaririi penale.

Potrivit rechizitoriului, in perioada 2001- 2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Paula Jianu foloase necuvenite in cuantum de 9.274.202.542 lei vechi, in schimbul numirii si mentinerii acesteia in functia de inspector sef adjunct si inspector sef al ISC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.