Senatorul PNL Cornel Popa doreste ca parlamentarii opozitiei sa demisioneze in bloc deoarece opozitia este doar de decor in acest moment.

Senatorul PNL Cornel Popa este indignat de faptul ca puterea nu mai tine deloc cont de punctele de vedere ale opozitiei.

"PDL incearca sa-si subjuge toate institutiile statului, iar cel mai recent s-a vazut acest lucru la desemnarea reprezentantilor in Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, Curtea de Conturi si Avocatului Poporului. S-au incalcat toate cutumele, regulile si regulamentele parlamentare, deoarece audierile in comisiile de finante a celor propusi de putere s-au facut fara cvorum si cu toate acestea in plen au ajuns rapoarte ale comisiilor, incalcandu-se chiar si legile", a spus Cornel Popa, conform Realitatea.net.

Greva parlamentara, apoi demisie

Acesta va inainta propunerea colegilor din USL si doreste ca, initial, partidele care nu alcatuiesc Guvernul, dar au membri in legislative sa intre in greva parlamentara, iar apoi sa-si dea demisia.

"Voi propune colegilor din PNL si USL ca de luni sa incepem o greva parlamentara, iar apoi sa ne dam demisia in bloc din acest Parlament care este tot mai lipsit de democratie", a declarat senatorul liberal Cornel Popa intr-o conferinta de presa, relateaza e-bihoreanul.ro.

Anticipate?

Astfel, liberalul este de parere ca, daca formatiunile din cadrul USL vor aproba propunerea sa privind demisia tuturor reprezentantilor PNL si PSD din Camera Deputatilor si Senat, opozitia ar putea provoca alegeri anticipate, astfel incat ar pune capat tenativelor de totalitarism manifestate de PDL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.