Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va finanta cu aproximativ 500.000 de lei lucrarile de amenajare a unei partii de schi in statiunea Covasna, a declarat, vineri, la Sfantu Gheorghe, ministrul Elena Udrea.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat ca apreciaza efortul depus de Primaria Covasna, care a achizitionat din surse proprii instalatia de transport pe cablu.

"Am apreciat ca Primaria Covasna a depus eforturi ca sa achizitioneze instalatia de transport pe cablu din resurse proprii, iar noi (MDRT - n.r.) participam cu o suma mai mica la realizarea efectiva a partiei", a spus Udrea.

Ministrul Udrea si-a exprimat speranta ca partia, utila pentru dezvoltarea turismului in aceasta statiune, va fi functionala in aceasta iarna, adaugand ca MDRT va aloca aproximativ 500.000 de lei in acest scop.

Primarul orasului Covasna, Lorincz Zsigmond, declara recent ca a fost inceput proiectul privind amenajarea unei partii de schi de doua benzi, primul tronson, de 480 de metri, pentru copii si incepatori, urmand sa fie pus in functiune in luna decembrie.

Celalalt tronson va avea o lungime de 920 de metri si va fi dat in folosinta anul viitor, transmite MEDIAFAX.

Lorincz Zsigmond afirma ca din bugetul local s-a achizitionat pentru acest proiect un schi-lift folosit, in valoare de 20.000 de euro, iar lucrarile de amenajare vor fi suportate tot din fonduri locale.

La inceputul anului trecut, Consiliul Local al orasului a aprobat introducerea unei taxe turistice in valoare de un leu/zi/persoana, care se aplica tuturor turistilor care sunt cazati in pensiunile si hotelurile din statiune.

Din taxa turistica incasata, anul trecut au intrat in bugetul local circa 650.000 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.