Consilierul prezidential pe probleme de afaceri europene, Leonard Orban, al carui nume a fost avansat pentru conducerea Ministerului de Coordonare a Absorbtiei Fondurilor Europene, a venit luni la Palatul Victoria, pentru o discutie cu premierul Emil Boc.

"Discutia este legata in principal de ministerul care va coordona fondurile europene", au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale.

Ministerul Fondurilor Europene va fi infiintat, probabil, in luna octombrie, iar cel mai probabil va fi condus de Leonard Orban, a declarat, vineri, ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea.

Premierul Emil Boc a precizat ulterior ca infiintarea ministerului pentru absorbtia fondurilor UE si persoana care va conduce noua institutie vor fi anuntate in luna septembrie, dupa ce va exista un acord final al coalitiei pe aceasta tema.

El a aratat ca infiintarea Ministerului pentru Coordonarea Absorbtiei Fondurilor Europene nu va presupune acreditarea altor structuri pentru absorbtia acestor fonduri, deoarece o astfel de procedura ar lungi si mai mult procesul. Ministerul va coordona structurile care au legatura cu absorbtia fondurilor europene si va fi principala interfata cu Bruxelles, pentru a accelera acest proces, transmite MEDIAFAX.

Legea privind organizarea si functionarea Guvernului prevede, la articolul 36, ca "ministerele si ministrii se aproba de catre Parlament, prin acordarea votului de incredere asupra Programului de guvernare si intregii liste a Guvernului, la investitura".

"Primul-ministru poate cere Parlamentului modificarea structurii Guvernului prin infiintarea, desfiintarea sau, dupa caz, divizarea ori comasarea unor ministere. In astfel de situatii prevederile art. 36 se aplica in mod corespunzator", stabileste articolul 37 al aceluiasi act normativ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.