Guvernul a decis, miercuri, prin ordonanta de urgenta, ca Ministerul Sanatatii sa primeasca atributii de coordonare a activitatii Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate (CNAS), institutie care va ramane insa autonoma si isi va pastra statutul de ordonator principal de credite.

Ministerul va avea drept de avizare a proiectului bugetului de venituri si cheltuieli si actelor normative initiate de CNAS, precum si a planului de activitate si statutului acestei institutii, a declarat, la Guvern, ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau.

Trimestrial sau anual, CNAS va transmite ministerului rapoarte de activitate, iar Ministerului Sanatatii va avea atributii de control al licitatiilor la medicamente.

Ritli Ladislau l-a inlocuit in functie, in luna august, pe Cseke Attila, care a demisionat deoarece Ministerul Sanatatii nu a primit banii ceruti la rectificarea bugetara, iar CNAS nu este subordonata ministerului, scrie MEDIAFAX.

UDMR a anuntat atunci ca impreuna cu PDL s-a ajuns la un consens pentru ca CNAS sa fie coordonata de Ministerul Sanatatii.

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a precizat atunci pentru MEDIAFAX ca CNAS ramane autonoma, conform formulei convenite cu UDMR, astfel ca aceasta structura va fi in continuare ordonator de credite, iar seful sau va fi numit de catre premier, dar se recunoaste autoritatea ministrului Sanatatii in aplicarea politicilor publice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.