Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, ca va propune ca USL sa depuna motiune la decizia Guvernului de a elimina subventiile pentru pretul gigacaloriei.

Ponta nu a precizat daca motiunea va fi una simpla sau de cenzura, mentionand ca acest lucru va fi decis dupa discutii si cu PNL, scrie MEDIAFAX.

"Voi propune introducerea unei motiuni in Parlament pe tema cea mai grava a acestei perioade, si anume scoaterea subventiilor la incalzire, care reprezinta condamnarea la saracie a unui milion de familii printr-o politica a Guvernului Boc si a ministrului Lazaroiu de a lovi exact in cei care reprezinta clasa medie", a spus presedintele PSD.


El a explicat ca prin decizia de eliminare a subventiilor nu vor fi afectati cei cu venituri mari, intrucat in cea mai mare parte sunt debransati de la sistemul central de incalzire, ci populatia cu venituri cu putin peste 800 de lei pe luna, adica "acel embrion de clasa medie pe care Romania il are".

Guvernul a eliminat subventia acoperita de la bugetul de stat pentru energia termica, incepand cu iarna 2011-2012, iar primariile vor decide daca si in ce conditii vor acorda subventii din bugetele locale.

Pretul la incalzire se poate dubla. Cat va costa intretinerea?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.