Pretul la incalzire se poate dubla in Bucuresti, dupa ce Guvernul a eliminat subventia, a anuntat primarul Sorin Oprescu.

"Mi-e teama ca pretul la incalzire se poate dubla, Primaria singura nu poate acoperi gaura lasata de Guvern, vom subventiona in continuare, vom da ajutoare pentru cei cu venituri foarte mici, dar majoritatea bucurestenilor vor suferi o crestere destul de mare la factura", a precizat Oprescu.

"Trebuie sa asteptam sa vedem daca ii putem ajuta pe saracii care au sub 786 de lei luna", a adaugat acesta. In Capitala sunt aproximativ 400.000 - 450.000 de persoane care vor beneficia de aceste ajutoare.

Potrivit primarului, pretul la gicacalorie este cel mai ridicat din tara, 318 lei, 60 la suta fiind tariful Elcen si 40 la suta tariful RADET.

  • Cat vom plati la intretinere?

Bucurestenii vor plati, in medie, 350 de lei pe luna pentru incalzire. O familie care locuieste la doua camere va plati aproximativ 300 de lei pe luna pentru incalzire, tarifele pentru trei camere vor creste pana la 350 de lei, iar pentru 4 camere proprietarii vor scoate din buzunar peste 400 de lei.

"Vor fi cresteri de tarif pentru ca primariile altceva nu se pricep. In medie la iarna in Bucuresti va fi o crestere de 100 de lei pe familie. Anul trecut se platea in medie 250 de lei de familie", a declarat Radu Opaina, presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari, potrivit Realitatea.

Proiectul de hotarare privind subventia la caldura va fi gata la sfarsitul lunii septembrie, cand vor fi stabilite de CGMB plafoanele in functie de cati bani sunt disponibili.


Potrivit proiectului aprobat de consilierii municipali in 27 iulie, pretul local de facturare al energiei termice furnizate populatiei este, din 1 august 2011, de 137 de lei/Gcal (fara TVA), respectiv 169,88 lei/Gcal cu TVA.

Sorin Oprescu preciza atunci ca majorarea de 37 la suta a pretului la gigacalorie, de la 119 la aproximativ 160 de lei, este "cea mai mica pe care suntem in stare sa o facem ca sa nu incarcam cetateanul". Guvernul a eliminat subventia acoperita de la bugetul de stat pentru energia termica, incepand cu iarna 2011-2012.

Citeste si:
Enigma din Sectorul 4: Bolarzi albi noi, înlocuiți după câteva...
Enigma din Sectorul 4:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.