Dupa o serie de negocieri, aprobari si dezaprobari, Guvernul a ajuns la o concluzie privind subventia pentru caldura acordata cetatenilor.

Guvernul a aprobat, astazi, nivelul noilor plafoane de venituri in cazul persoanelor cu venituri mici, pentru care se vor acorda subventii de la bugetul de stat pentru incalzirea in sezonul rece.

Ministrul Muncii, Sebastian Lazazroiu, a anuntat anterior ca pragul maxim pentru care se acorda subventia creste de la 615 lei, cat a fost in 2010-2011, la 786 de lei. Spre deosebire de anul trecut, familiile in care venitul fiecarui membru depaseste 786 de lei vor achita facturi consistente la iarna.


In 2010 - 2011, persoanele care aveau venit pe membru de familie de pana la 615 lei primeau 10% subventie, iar de anul acesta, cei cu venit intre 615 si 786 vor primi 5%, informeaza MEDIAFAX.

Pentru persoanele singure acest prag va fi de 1.082 de lei, ajutorul fiind de 10% din factura.

Lazaroiu a apreciat ca numarul beneficiarilor de subventie la caldura va creste, iar plafonul pentru care acestea se vor acorda va fi majorat si el, autoritatile locale urmand sa decida daca sa acorde in continuare ajutoarele la incalzire in cuantumul stabilit.

  • Autoritatile administratiei publice locale vor acorda sprijin cumulat pentru caldura

Autoritatile administratiei publice locale au obligatia sa asigure acordarea de sprijin cumulat pentru energie termica, din bugetele locale, de cel putin 10% din maximul compensarii procentuale acordate de la bugetul de stat, a declarat miercuri premierul Boc.

"Daca autoritatile locale acorda doar jumatate din cei 700 de milioane pe care i-au acordat anul trecut, factura cetateanului care se afla in acest transe de venit (pentru care Guvernul acorda ajutor - n.r.) nu va creste, cu aceasta conditie ca autoritatile locale sa acorde ajutoarele de incalzire stabilite de Guvern", a declarat premierul Boc.

El adaugat ca, in functie de resursele proprii, autoritatile administratiei publice locale pot aproba ajutoare pentru energia termica peste transele si procentele stabilite de Guvern.

Citeste si : [FOTO] Harta gigacaloriei! Cat costa caldura in fiecare judet din tara

Citeste si:
Benzina și motorina, ieftiniri firave în ultimele trei zile....
Benzina și motorina,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.