Presedintele Traian Basescu a sustinut necesitatea realizarii Statelor Unite ale Europei, el precizand ca acesta este punctul sau de vedere si avertizand ca "numai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o putere economica si militara".

"Numai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o putere economica si militara. (...) Altfel, Europa va ramane o carte de istorie a lumii, in care vei putea citi despre cele mai sofisticate culturi", a avertizat Traian Basescu astazi la Sulina.

Seful statului a apreciat ca viitorul Uniunii Europene ca structura politica de forta este "incert" daca nu se iau "deciziile care trebuie luate pentru functionarea UE", transmite MEDIAFAX.

El a sustinut necesitatea realizarii "Statelor Unite ale Europei".

Traian Basescu a precizat ca este vorba despre punctul sau de vedere, ca nu sunt "decizii subterane" luate la nivelul UE, ci este "viziunea" sa cu privire la evolutia Europei in continuare.

Un guvern al zonei euro, planul B al Frantei si Germaniei

  • Iliescu: Nu imi este clar ce vrea Basescu

Iliescu a afirmat ca nu este clar la ce a facut referire Traian Basescu cand a vorbit despre Statele Unite ale Europei.

"Daca s-a referit la discutia initiata de Angela Merkel si Nicolas Sarkozy, de consolidare a structurii statelor din zona euro, atunci trebuie precizat ca nu este suficient sa vrei tu sa intri, mai trebuie si structura respectiva sa te doreasca. Nu este suficient sa renunti tu la o parte din suveranitate daca nu te doreste nimeni sa intri intr-o astfel de comunitate", a spus fostul presedinte.

Iliescu a mentionat ca ideea lansata de Merkel si Sarkozy este oportuna in contextul actual al globalizarii.

"In lumea de astazi, statele nu mai pot trai de sine statatoare. Este nevoie de structuri multinationale, in care statele care intra in aceasta comunitate transfera o parte din suveranitate, pentru ca, in procesul globalizarii, este dificil sa rezisti de unul singur. Este un proces firesc in lumea de astazi", a mai afirmat Iliescu.

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.