Noul ministru al Sanatatii, Ritli Ladislau, a preluat mandatul de la predecesorul sau, Cseke Attila, demnitarul sustinand ca reformele vor continua, iar coordonarea CNAS de catre MS va duce la eficientizarea cheltuirii banului public.

Cseke Attila a spus ca masurile de reforma, importante din punct de vedere personal, dar si al sistemului, trebuie sa continue. El s-a referit la masuri in curs de implementare, precum si la altele aflate in dezbatere publica.

Fostul ministru al Sanatatii a vorbit despre implementarea unui sistem de clawback, dar si despre informatizarea sistemului sanitar "care ramane o prioritate pentru eficientizarea cheltuirii banului public", scrie MEDIAFAX.

Mesajul lui Basescu pentru noul ministru al Sanatatii

"Reformele trebuie corelate cu o finantare corespunzatoare", a mai spus Cseke Attila.

Noul ministru Ritli Ladislau a declarat, la randul sau, ca masurile de reforma care au fost initiate vor continua "categoric, altfel "acest sistem se va prabusi".

Ritli Ladislau a facut referire la coordonarea CNAS de catre MS, caracterizand-o drept o masura care sa duca la eficientizarea cheltuirii banului public. "Sunt anumite segmente ale sistemului spitalicesc unde managementul poate fi imbunatatit", a mai spus noul ministru al Sanatatii.

Basescu a semnat decretul de numire in functie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.