Liberalul Dinu Patriciu a declarat ca nu s-a impacat cu presedintele Traian Basescu, dar ca relatiile sale cu liderii USL sunt sporadice, desi a pus umarul la unirea Opozitiei.

Dinu Patriciu a tinut sa precizeze ca a avut un rol important in formarea Uniunii Social Liberale, dar ca nu este de acord cu programul acesteia. "Am respectul pentru o alcatuire la obarsia careia ma aflu si eu. Contati ca nu plec nici din PNL, nu fac nici un alt partid, nu am de gand sa ma amestec in jocul politic", a fost mesajul linistitor transmis de Patriciu liderilor USL. Totodata, el a adaugat ca nu s-a impacat cu presedintele Traian Basescu. Cu toate acestea nu are cuvinte de lauda la adresa lui Crin Antonescu si Victor Ponta. "Relatiile mele cu liderii USL ar pute fi foarte bune, dar acum sunt sporadice. Am avut o problema mare cu ideile. USL putea fi utila daca avea un program liberal de reforma rapida si nu un compromis, o ciorba dulce intre social-democratie si liberalism", a subliniat Patriciu la emisiunea "3x3", transmite Gandul.

Printre masurile radicale propuse de acesta se numara: impozit zero pe venitul persoanelor fizice si al corporatiilor si impozitarea minima a energiei. De asemenea, liberalul vrea ca statul sa nu fie implicat in sanatate si in sistemul asigurarilor sociale, ambele urmand sa fie preluate de sectorul privat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.