Problema reorganizarii administrative este in exclusivitate a statului roman, ca in orice tara europeana, sustine Emil Boc, suparat pe vecinii nostri.

Autoritatile romane au reactionat la declaratiile Ungariei referitoare la reorganizarea teritoriala a Romaniei si le-au sugerat sa nu mai faca declaratii deplasate.


Teodor Baconschi cere Ungariei sa revina la un ton normal si sa inceteze cu declaratiile "deplasate".

"Din pacate, in ultima perioada, s-au inmultit declaratiile provocatoare care, venite de la Budapesta au si un suparator aer de imixtiune in treburile altui stat", a declarat Baconschi, transmite MEDIAFAX.

RFI precizeaza ca Teodor Baconschi il va convoca pe ambasadorul Ungariei la MAE, cerand de asemenea Budapestei "sa revina la un ton normal".

"Sunt un adept al pastrarii si continuarii acestei reconcilieri bilaterale, care e foarte importanta pentru ambele tari si sunt sigur ca noua convocare la MAE a ambasadorului ungar la Bucuresti va transmite nedumerirea partii romane, perplexitatea noastra in fata inmultirii acestor declaratii deplasate si totodata ii va ajuta pe partenerii nostri de la Budapesta sa revina la un ton normal", a spus seful diplomatiei romane.

  • Ce spune Boc

"Ne uitam la forma, dar vad ca nu ne intereseaza continutul. Problema reorganizarii administrative este in exclusivitate a statului roman, ca in orice tara europeana. Ambasadorul ungar la Bucuresti a fost invitat la Ministerul roman de Externe, pentru a stabili coordonatele unui dialog coerent si institutional intre Romania si Ungaria", a spus Boc

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.