Asumarea raspunderii guvernului pe noua harta a Romaniei la pachet cu statutul minoritatilor, pana cel tarziu in toamna, este oferta cu care PDL vrea sa mearga marti in Coalitie pentru a convinge UDMR-ul sa nu puna bete in roate proiectului de reorganizare administrativa, au declarat surse democrat-liberale.
Mai mult, cu liderii Uniunii sustinand public ca nu accepta nici in ruptul capului cele opt superjudete anuntate de Traian Basescu si de Emil Boc, democrat-liberalii ar mai lasa de la ei numai ca sa vada legea trecuta de parlament pana in toamna, chiar daca, in final, o astfel de varianta ar incurca socotelile atat cu Uniunea Europeana, cat si cand vine vorba de angajarea altor proiecte finantate din fonduri comunitare.

Cu avantaje si dezavantaje, PDL vrea sa puna marti pe masa Coalitiei proiectul reorganizarii, la care, tin sa sublinieze reprezentantii democrat-liberali, s-a lucrat mai bine de un an si care presupune infiintarea a opt superjudete pe scheletul actualelor regiuni de dezvoltare. Potrivit documentului, numarul Consiliilor Judetene (CJ) va fi redus la opt, atributiile actualelor CJ-uri urmand a fi preluate de consiliile locale. Cele opt noi CJ-uri vor fi conduse in continuare de un presedinte ales uninominal si de un numar de consilieri stabilit, astfel incat fiecare dintre actualele judete sa fie reprezentate, tranmite MEDIAFAX.

Atributiile noilor foruri vor fi in domeniul dezvoltarii economice, acestea fiind responsabile de asigurarea cofinantarii necesare proiectelor regionale, in prezent "rupte" in functie de posibilitatile financiare ale judetelor. Noile CJ-uri vor raspunde, totodata, de parcurile industriale, aeroporturi sau retele de transport la nivel regional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.