Senatorul UDMR Gyorgy Frunda sustine ca Uniunea trebuie sa iasa din coalitie, din cauza incapacitatii Guvernului de a adopta masuri de stimulare economica, el apreciind si ca trebuie purtata in continuare o discutie cu USL.

Frunda mai sustine ca exista riscul ca un nou guvern sa nu treaca de votul parlamentului.

Senatorul Gyorgy Frunda a declarat la RFI ca nu crede ca UDMR a inchis usa USL. [Boc: Nu intru in jocul presei]

"Eu, personal, nu cred acest lucru. Colegii mei care conduc in clipa aceasta UDMR au declarat ca, daca legea privind statutul minoritatilor nationale nu va fi adoptata pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare, atunci UDMR va iesi din aceasta coalitie guvernamentala. Eu sunt printre cei care sustin ca, pe langa acest fapt, ar trebui sa iesim din actuala coalitie guvernamentala datorita incapacitatii Guvernului de a adopta masuri de stimulare economica si relaxare financiara", a spus senatorul UDMR, transmite MEDIAFAX.


In opinia sa, UDMR trebuie sa poarte o discutie cu USL.

"Noi avem obligatia politica, e in interesul comunitatii noastre ca intotdeauna sa discutam si cu opozitia", continua Gyorgy Frunda.

El spune ca, "daca s-ar ajunge la confirmarea unui prim-ministru nou, UDMR ar avea serioase retineri in a vota un nou prim-ministru" si crede ca "aceasta formula ar cadea in Parlament".

Gyorgy Frunda nu crede ca s-ar impune schimbarea premierului Emil Boc.

Boc a castigat sefia PDL, dar ar putea pierde Guvernul


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.