Fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu sustine ca ratiunea ar trebui sa il indemne pe Emil Boc sa lase locul unui tehnocrat la Guvern, el apreciind ca pentru restructurarea regiilor este nevoie de "un technocrat, fara mama, fara tata".

In opinia lui Lazaroiu, realegerea lui Boc in fruntea PDL este un semnal ca partidul nu se dezice de masurile luate de guvern in 2009 si 2010 care pot face posibila relansarea economica din urmatorii ani.

"Si sunt in esenta masuri de dreapta. Dar orientarea de dreapta a partidului trebuie demonstrata si de viitoarele actiuni ale guvernului, si de sprijinul partidului pentru acestea. Teama mea este ca partidul, odata ce se apropie alegerile, va aluneca spre actiuni specifice stangii", adauga fostul consilier prezidential, transmite MEDIAFAX.


Intrebat daca el crede ca Emil Boc va ramane premier, Sebastian Lazaroiu raspunde: "Ratiunea ar trebui sa-l indemne sa lase locul unui tehnocrat . E o decizie pe care trebuie sa o ia impreuna cu partidul. Eu cred ca ar fi si in beneficiul partidului. Dar nu stiu cum arata analiza lor. Ce pun ei mai mult in balanta. Un tehnocrat apropiat de PDL poate sa intareasca identitatea de dreapta a partidului. Schimbarea in sine a premierului, impreuna cu o mica remaniere, in mod normal duce la recredibilizarea actului de guvernare, acum puternic erodat de masurile nepopulare luate. Recredibilizarea guvernului poate sa se reflecte destul de repede si in recredibilizarea partidului", a declarat Lazaroiu pentru EVZ.

Pe de alta parte, Lazaroiu mentioneaza ca in acest an urmeaza restructurarea regiilor, iar clientela tuturor partidelor "va fi lovita direct in inima".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.