Purtatorul de cuvant al departamentelor PSD, Olguta Vasilescu, a declarat ca eliminarea subventiei la caldura va face ca aproape un milion de romani sa ajunga in saracie.

Senatorul PSD a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca eliminarea subventiei va face ca 337.000 de gospodarii sa ajunga in incapacitatea de a-si plati factura la incalzire, transmite MEDIAFAX.


Potrivit unei estimari prezentate de fostul secretar de stat in Guvernul Nastase Ilie Stefan, prin eliminarea subventiei, pretul gigacaloriei ar ajunge la valori intre 218 lei in Bucuresti si 293 in Cluj.

Conform aceleiasi estimari, pretul gigacaloriei s-ar majora, in Bacau, de la 154 lei la 238 lei, consecinta fiind majorarea facturii la incalzire, pentru un apartament cu doua camere, la 501 lei.

Pentru Bucuresti, eliminarea subventiei ar duce la cresterea pretului gigacaloriei de la 124 la 218 lei, iar factura la incalzire pentru un apartament cu doua camere ar ajunge la 450 lei.

Potrivit lui Stefan, solutia eliminarii subventiei la caldura nu este viabila, intrucat costurile de la bugetul de stat sunt de doar de 500 milioane de lei anual.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.