Politica 5 Mai 2011 11:43
ANI il acuza pe europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor de fals in declaratii si de ascunderea banilor incasati din drepturi de autor.

Dupa ce a fost evacuate din sediul PRM si a fost dat in judecata, se pare ca ghinionul se tine scai de Vadim, iar acum ANI il acuza ca “ascunde bani”.

ANI s-a sesizat in cazul lui Vadim dupa un articol publicat anul trecut de revista Kamikaze, in care era dezvaluit cu europarlamentarul a luat mita pentru a sustine mediatic un infractor.

Potrivit publicatiei Vadim ar fi primit 200.000 de lei noi, platiti de Marian Vanghelie, pentru publicitate pozitiva in cazul Voicu si negativa in cazul „cancerosului“ de Basescu, in revita nationalista “Tricolorul”. Suma, platita pe contract, a acoperit perioada august-decembrie 2009.

Potrivit ANI, Vadim Tudor stie ca este pus sub urmarire inca din decembrie 2010. Cu toate astea, tribunul nu parea prea afectat de acest lucru, din moment ce in ianurie 2011 si-a permis sa arunce cu apa si sa injure executorul judecatoresc care efectua evacuarea sa din sediul PRM. Asa ca ultranationalistul europarlamentar nu s-a temut de un nou process, desi se stia deja cu musca pe caciula pentru fals in declaratii, totul sub sloganul: “Sunt europarlamentar, deci am imunitate!” [Vadim, urmarit penal pentru ultraj]

Vadim a invatat in timp sa se bazeze foarte mult pe imunitatea sa de europarlametar si si-a permis si mai multe scandaluri si sfidare legi. Cu toate astea, Vadim se pare ca ar avea sanse sa devina un nou Severin, in caz ca acuzatiile merg mai departe.

  • Saracul Europarlamentar

Din cele verificare de ANI, Corneliu Vadim Tudor nu si-a mai declarat veniturile obtinute din drepturi de autor din 2006, cu toate ca este asociat, cu o cota de participare de 95%, in cadrul S.C. EDITURA SPERANTA S.R.L, asociat unic in cadrul S.C. EDITURA ROMANIA MARE S.R.L. si are venituri si de pe urma drepturilor de proprietate intelectuala de la Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.

Vadim nu a pus in decalratia de avere de la Parlamentul European nici conturile in euro si lei pe care le are in Romania cu o valoare totala, la data de 19.10.2009, de 11.654,58 Euro.

Citeste si:
Dan Negru, despre Revelionul 2023: „Mulțumesc pentru toți anii ăștia”
Dan Negru, despre Revelionul...

ANI a sesizat ICCJ si ANAF in privinta venitrulor “dubioase” ale tribunului, iar acesta urmeaza sa fie anchetat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.