Ministrul Muncii, Ioan Botis, a luat decizia de a demisiona din functia pe care acesta o detine, in urma unei intrevederi cu premierul Emil Boc.

Ministrul Muncii, a declarat ca i-a inaintat premierului demisia din functie, informeaza MEDIAFAX.

"
Am facut ceea ce am declarat de ieri si anume faptul ca demisia era inevitabila. Am prezentat premierului demisia, dar nu am avut nicio discutie privind posibilul succesor", Botis.

Surse oficiale au declarat, totodata, ca premierul Emil Boc l-a convocat la Guvern, miercuri dimineata, pe Ioan Botis, pentru a relua discutia privind cazul ONG-ului unde sotia ministrului Muncii a fost angajata consilier si pentru a analiza oportunitatea demisiei acestuia din functie.

  • Premierul Boc confirma demisia lui Botis

"Am avut o noua discutie cu Ioan Botis miercuri dimineata, iar acesta a demisionat din functie. Demisia va fi anuntata de Botis ulterior", a declarat premierul Emil Boc pentru MEDIAFAX.

Ioan Botis este verificat de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI), care urmeaza sa stabileasca daca demnitarul se afla intr-un conflict de interese, avand in vedere ca sotia acestuia este consilier pe proiectul "Sansa la demnitate", finantat de UE si Guvern.

"Este o decizie personala a ministrului Botis pe care si-o sustine. Ca ministru a fost foarte bun, a facut adevarata reforma pe piata muncii. Inabilitatea pe care a avut-o si presiunea mediatica l-au facut sa-si dea demisia. Spun inabilitate pentru ca nu a stiut sa-si gestioneze situatia, daca stia de problema, trebuia sa ia masuri, a tratat-o superficial", a precizat Mircea Toader.

Ministrul demisionar al Muncii Ioan Botis a venit la sedinta de miercuri a Guvernului pentru cateva minute si a multumit colegilor de Cabinet pentru colaborare, el parasind ulterior sala de sedinta.

"Ministrul Botis a venit pret de cateva minute, inainte de inceperea sedintei de guvern, ca sa dea mana cu colegii si sa le multumeasca de colaborare", a declarat agentiei purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.