Lupta din interiorul PDL capata conotatii prezidentiale si se anunta a fi mai mult o lupta pe orgolii - cine cu cine e partener?

Lovitura frontala aplicata astazi de presedintele Traian Basescu lui Vasile Blaga este justificata de nemultumirea sefului statului fata de atacurile secretarului general al PDL la adresa lui Emil Boc, dar si de viziunea acestuia pe relatia cu Palatul Cotroceni, sustin surse democrat-liberale pentru EvZ.

Potrivit acestora, Basescu s-a aratat nemultumit ca, desi public pledeaza pentru o campanie curata, in spatele usilor inchise Vasile Blaga a sustinut pe de o parte ca actualul cabinet este unul ineficient, iar pe de alta parte ca va avea o relatie cu Cotroceniul in formula "partener vertical, nu sluga".

  • Basescu nu este un simplu notar

Sulfina Barbu a declarat ca presedintele Traian Basescu are dreptul sa se exprime despre evolutia PDL, intrucat nu este "un simplu notar" care doar semneaza actele de investire ale premierului si ale ministrilor.

"Cred ca nu putem sa pretindem ca fostul presedinte al Partidului Democrat si omul politic care a construit acest partid nu are voie sa spuna ce crede despre evolutia partidului. Este un sfat, daca vreti, pe care presedintele il da Partidului Democrat Liberal, dar decizia apartine tot Partidului Democrat Liberal", a declarat Sulfina Barbu, referindu-se la declaratiile sefului statului referitoare la Vasile Blaga, transmite MEDIAFAX.


Ea considera ca Traian Basescu nu este un simplu "notar": "Din moment ce l-a investit pe prim-ministru cu incredere in aceasta functie, presedintele nu este doar un simplu notar care semneaza decretele de investire ale primului-ministru sau ale ministrilor. Ii investeste cu incredere, cu responsabilitate si presedintele cred ca este preocupat de evolutia actului de guvernare in primul rand".
Citeste si:
Emil Boc, despre alegeri: „Românii sper să nu cadă în capcana PSD”
Emil Boc, despre alegeri:...

Sulfina Barbu crede ca Emil Boc are "un avantaj competitiv". "Si domnul Vasile Blaga reprezinta un candidat puternic si important al PDL, atat timp cat este secretarul general in functie, a fost ministru de doua ori. Sigur ca poate reprezenta o varianta pentru Partidul Democrat Liberal, dar premierul Emil Boc este si presedintele partidului in exercitiu si eu cred ca are un avantaj competitiv in acest moment in partid, ocupand functia de presedinte al partidului, dar si de prim-ministru", a explicat deputatul democrat-liberal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.