Deputatul PDL Dan Pasat a fost trimis in judecata, vineri, de DNA, pentru trei infractiuni de santaj si pentru sapte operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia pe care o persoana o indeplineste in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau bunuri.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) i-au trimis in judecata pe Dan Pasat - deputat in Parlamentul Romaniei, in sarcina caruia s-au retinut trei infractiuni de santaj si infractiunea prev. de art. 12 lit. a din Legea 78/2000, sapte acte materiale (efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia pe care o persoana o indeplineste o persoana in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite); Constantin Marin, pentru doua infractiuni de santaj si pe Vasile Preda - primar al comunei Varasti, judetul Giurgiu, pentru marturie mincinoasa, transmite MEDIAFAX.

Potrivit DNA, in perioada octombrie - noiembrie 2009, Dan Pasat, sprijinit de Constantin Marin, i-a amenintat verbal si fizic, in mai multe randuri, iar la data de 29 octombrie 2009, a exercitat acte de violenta asupra unui numar de doi reprezentanti ai firmei SC AGRO CLAS SRL Teleorman - amenintari ce vizau integritatea fizica a partilor vatamate sau a membrilor familiilor acestora - pentru a-i determina sa semneze un contract de cesiune integrala a lucrarilor de aductiune a apei din comuna Varasti, judetul Giurgiu.

Totodata, prin amenintari si sprijinit de coinculpatul Marin Constantin, Pasat a incercat sa il convinga pe unul din cei doi reprezentanti ai firmei mentionate sa mearga la sediul primariei din comuna Toporu si sa faca demersurile necesare pe langa primar in vederea incasarii unor sume de bani, 290.000 lei, bani care s-ar fi cuvenit firmei AGRO CLAS SRL din executarea unui contractul de aductiune apa potabila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.