DNA urmeaza sa faca toate demersurile legale pentru a clarifica situatia privindu-l pe europarlamentarul Adrian Severin, respectiv si acelea "care presupun luari de contact cu alte institutii, inclusiv cu Parlamentul European, in vederea lamuririi situatiei juridice legate de imunitate".

"Miercuri, 30 martie 2011, Directia Nationala Anticoruptie a trimis la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, iar joi, 31 martie, la Ministerul Justitiei, o instiintare oficiala cu privire la sesizarea din oficiu in legatura cu presupuse fapte de coruptie comise de Adrian Severin, membru in Parlamentul European", se arata intr-un raspuns al Directiei Nationale Anticoruptie, la solicitarea agentiei MEDIAFAX de a preciza daca institutia a comunicat oficial, catre Parlamentul European, faptul ca face verificari cu privire la europarlamentarul Adrian Severin.

Comunicarea publica asupra demersului procurorilor fusese facuta in data de 21 martie 2011, de catre purtatorul de cuvant al institutiei, precizeaza DNA.

"Pentru clarificarea situatiei de fapt si juridice, procurorii DNA urmeaza sa faca toate demersurile in conditiile prevederilor legale, respectiv si acelea care presupun luari de contact cu alte institutii, inclusiv cu Parlamentul European, in vederea lamuririi situatiei juridice legate de imunitate sau in vederea obtinerii de orice materiale relevante pentru cauza mentionata", a explicat Directia Nationala Anticoruptie.

Directia Nationala Anticoruptie s-a autosesizat, in 21 martie, in cazul eurodeputatului Adrian Severin, despre care presa romana si cea internationala au consemnat eventuale fapte de coruptie in care politicianul ar fi implicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.