Turismul romanesc a reusit sa iasa din criza, pentru ca, potrivit datelor INS, atat hotelurile, cat si agentiile de turism au inregistrat cresteri ale contributiei in PIB in fiecare din cele patru trimestre ale anului trecut, a declarat joi ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

"In ultimele raportari ale INS la capitolul servicii, contributia in PIB pentru 2010 la categoria turoperatori a avut o crestere de 14,9% in trimestrul unu, 8,2% in trimestrul al doilea, 24,1% in trimestrul al treilea si 37,2% in ultimul trimestru", a spus Udrea, intr-o conferinta de presa.

Ea a adaugat ca si la capitolul "hoteluri si restaurante" au fost inregistrate cresteri in fiecare trimestru al anului trecut, potrivit MEDIAFAX.

"Sper ca aceasta crestere sa se consolideze si sa continue, si sa putem vorbi de relansarea acestui sector", a aratat ministrul.[S.O.S. Litoralul romanesc, pe cale de diparitie!]

  • Udrea vrea mai multi turisti straini

Unul dintre cele mai importante obiective in domeniul turismului pana in 2015 este dublarea numarului de vizitatori straini, comparativ cu nivelul din 2010, potrivit Planului de Marketing Strategic si Operational pentru Romania prezentat joi de Ministerul Turismului si Dezvoltarii Regionale.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), sosirile turistilor straini in Romania s-au situat anul trecut la 1,343 milioane, in crestere cu 5,6% fata de 2009, in timp ce innoptarile au insumat 2,75 milioane, cu 3,7 mai multe.

"Cresterea sosirilor in unitatile de cazare pana la aproape 2,5 milioane in anul 2015, realizata prin cresterea numarului de turisti internationali care vin in scop de recreere, acestia ajungand la o cota de 50%, comparativ cu cota actuala de 25% din totalul vizitelor internationale din Romania", este unul dintre obiectivele incluse in strategia de marketing.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.