Presedintele Traian Basescu le-a spus liderilor locali ai PDL, la intalnirea de marti seara, ca rolul acestora este sa ii convinga pe parlamentari ca este nevoie de un premier tehnocrat, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale, care spun ca Emil Boc va fi inlocuit inaintea CNC al PDL.

Conform surselor citate, presedintele Traian Basescu sustine in continuare ideea unui premier tehnocrat, iar inlocuirea lui Emil Boc va fi facuta inaintea Consiliului National de Coordonare al PDL, unde acesta ar urma sa-si anunte candidatura pentru un nou mandat de presedinte al partidului, transmite MEDIAFAX.

Sursele mentionate au mai sustinut ca presedintele le-ar fi spus liderilor locali ai PDL ca pentru credibilizarea guvernarii, atat in tara, cat si in plan extern, este necesar un premier tehnocrat, specialist in economie, iar presedintii de organizatii judetene vor trebui sa explice acest lucru si parlamentarilor partidului, urmand ca el sa discute aceasta propunere cu partenerii din coalitie, care doresc asigurari ca nu le vor fi afectate pozitiile pe care le detin in prezent.


Aceasta propunere, cu un premier tehnocrat, cu expertiza in economie, ar fi fost discutata si cu reprezentanti ai PPE sau chiar luata la initiativa PPE.

Aceleasi surse mai spun ca Boc ar urma sa demisioneze atunci cand vor fi clarificate aceste probleme, dupa care va fi organizat CNC al PDL, care a fost amanat oficial cu doua saptamani, pana dupa Congresul UDMR, dar care poate fi amanat pana in 15 martie, cu 60 de zile inainte de Conventia Nationala.

Totodata, se asteapta ca Emil Boc sa fie si solutia care sa asigure un echilibru intre taberele din interiorul PDL, astfel incat Vasile Blaga nu va candida la presedintia formatiunii, iar pentru asigurarea unei competitii va candida impotriva lui Boc doar Frunzaverde, care insa nu are sustinerea necesara.

Basescu: Am premierul independent, dar nu vi-l spun!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.