Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, a declarat ca femeile sunt sustinute doar cand vor sa decoreze casa sau sa-si faca un ONG, mentionand ca daca doamnele "au tupeul" de a-si aroga dreptul de a activa in politica, atunci intra in conflict cu barbatii.

"Avem femei adorate in showbiz, arta, cinematografie, in schimb, daca vorbin de femei in cariera politica, gasim aceasta lipsa de dragoste. Explicatia vine din faptul ca politica este zona de putere maxima. Daca un barbat sustine o femeie cand vrea sa decoreze casa, sa-si faca un ONG, avem multi soti si prieteni care isi sustin sotiile si prietenii, dar daca o femeie are pretentia, are tupeul sa-si aroge dreptul de a activa in politica, intra in conflict cu barbatii", a spus Udrea astazi, la o dezbatere, despre rolul femeilor in politica, potrivit MEDIAFAX.

Aceasta a aratat, totodata, ca se crede ca lucruri facile intra in competenta femeilor, iar gestionarea problemelor societatii tine exclusiv de competenta barbatilor.

  • "In politica, locurile de sus sunt ocupate de barbati"

Udrea a mai spus ca, in politica, "locurile de sus" sunt ocupate de barbati, adaugand ca putine femei au ajuns in aceste posturi. Aceasta a mentionat ca desi exista vot uninominal, femeile trebuie sa fie sustinute tot pe liste de partid.

Aceasta a precizat ca femeile sunt judecate daca sunt sustinute, in politica, de un barbat, iar situatiile in care acestia se sustin reciproc pentru a ajunge in functii nu sunt la fel de mult sanctionate.

"Din experienta mea, de multe ori, unii barbati primesc acest sprijin cu mai putine merite, sunt mai putin loiali, mai dispusi sa faca compromisuri in politica decat femeile, si cu toate acestea sunt sprijiniti mai mult decat femeile. Sprijinul pe care il primeste o femeie este insotit de suspiciuni, comentarii calomnioase", a afirmat Elena Udrea.

Cu toate acestea, Udrea continua sa sutina multe femei la cabinet, in organizatii si in functii din administratie, care ii fac invidiosi pe foarte multi barbati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.