Membrii BPC al PNL au votat, miercuri, in unanimitate, propunerea presedintelui Crin Antonescu privind incheierea unei aliante politice cu Partidul Conservator (PC), potrivit unor surse participante la sedinta.

Propunerea Biroului Politic Central urmeaza sa fie supusa aprobarii Delegatiei Permanente a PNL.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, anuntase, miercuri, ca va pune in discutia BPC realizarea unei aliante cu PC, el precizand ca, daca BPC va fi de acord cu propunerea sa, atunci va fi convocata Delegatia Permanenta pentru a lua o decizie in acest sens.

Intrebat daca PNL va semna o alianta cu PC, Antonescu a raspuns: "Nu, nu vom semna astazi un protocol. Vom pune in discutie aceasta chestiune, conform Statutului. Daca Biroul Politic va accepta propunerea mea, vom convoca o Delegatie Permanenta pentru ziua de duminica sau luni si o Delegatie Permanenta este in masura sa ia o asemenea decizie politica", transmite MEDIAFAX.

Antonescu a mai spus ca o astfel de alianta urmareste buna guvernare a Romaniei.

PNL si PC vor avea liste comune la alegeri

Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, miercuri, ca alianta cu PNL, care se va numi probabil Alianta de Centru-Dreapta PNL-PC, va avea candidati comuni la alegerile din 2012 si 2016.

Constantin a precizat, totodata, ca protocolul ce va fi incheiat de cele doua partide pentru constituirea aliantei ar putea fi depus chiar luni la tribunal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.