Presedintele Traian Basescu a semnat, marti, decretul pentru promulgarea Legii educatiei nationale, informeaza Administratia Prezidentiala.

Anuntul privind promulgarea de catre seful statului a Legii educatiei nationale a fost facut la circa doua ore dupa cel privind decizia CC conform careia legea este constitutionala, transmite MEDIAFAX.

Legea Educatiei, constitutionala

Curtea Constitutionala a decis, marti, cu majoritate de voturi, ca este constitutionala Legea educatiei nationale adoptata prin asumarea raspunderii Guvernului, urmand sa fie trimisa presedintelui, pentru promulgare.

Curtea Constitutionala a respins ca inadmisibila atat sesizarea presedintelui Senatului, Mircea Geoana, cat si pe cea formulata de 108 deputati PSD, PC si PNL, apreciind astfel ca Legea educatiei este in acord cu prevederile legii fundamentale. Decizia a fost luata cu sapte voturi "pentru" si doua "impotriva".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.