Deputatii au respins, ieri, in plen, cu majoritate de voturi, proiectul legislativ privind autonomia Tinutului Secuiesc, initiat de doi parlamentari ai UDMR. Proiectul de lege avea raport de respingere din partea comisiei de administratie a Camerei, care aprecia ca proiectul incalca prevederile Constitutiei si urmareste crearea unei entitati statale distincte paralela cu statul national unitar roman. Singurii care au votat impotriva respingerii proiectului au fost deputatii UDMR, care au spus ca nu sustin aceasta propunere legislativa, dar nu sunt de acord nici cu motivatiile prezentate de comisia de administratie.

In expunerea de motive se preciza, printre altele, ca "secuimea, populatie autohtona cu identitate nationala maghiara, majoritara in Tinutul Secuiesc, revendica autonomia teritoriala a acestei regiuni, in conformitate cu prevederile documentelor internationale si cu practica in acest domeniu din statele Uniunii Europene".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.