Premierul Emil Boc le-a prezentat, miercuri, parlamentarilor coalitiei, variante privind Legea salarizarii unitare, aratand ca salariul minim pe economie ar urma sa fie de 670 de lei, au declarat surse parlamentare.

Potrivit surselor citate, in varianta prezentata de Boc se arata ca in 2011 vor fi cresteri salariale de pana la 15% la toate salariile, pornind de la nivelul de acum al salariilor, transmite MEDIAFAX.

De asemenea, premierul a sustinut ca pentru persoanele cu venituri mai mici de 1.000 de lei trebuie sa se gaseasca o forma de compensare.

Neintelegeri pe tema salariului minim

O varianta care a fost in discutie, dar la care s-a renuntat, a fost o marire diferentiata a salariilor de la stat in valoare de 25% pentru cei cu salariile de pana in 1000 RON si cu aproximativ 12% pentru cei cu salariile peste 1000 RON. Varianta unei cresteri unice ar fi fost preferata din ratiuni de constitutionalitate, deoarece o majorare diferentiata ar fi putut fi atacata la CCR, fiind considerata discriminatorie.

De asemenea, referitor la salariul minim variantele care s-au discutat cuprindeau valori cuprinse intre 650 lei si 690 lei, fata de nivelul actual de 600 lei. Legea salarizarii va fi trimisa saptamana viitoare in Parlament in vederea asumarii raspunderii Guvernului pe acest proiect.

Primul-ministru Emil Boc a declarat miercuri ca in urma consultarilor cu parlamentarii Puterii Guvernul va promova in scurt timp Legea salarizarii unitare si Legea de aplicare a acesteia in anul 2011, transmite Agerpres.

Premierul a precizat ca cifrele legate de salarizare in sistemul bugetar vor fi decise in urma consultarilor, urmand ca decizia finala sa fie luata de Guvern.

De asemenea, primul-ministru a mentionat ca salarizarea unitara va fi promovata de Guvern "saptamana aceasta, inceputul saptamanii viitoare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.