Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a anuntat, marti, dupa sedinta de vot final asupra proiectelor de lege la care deputatii PSD si PNL nu au participat, ca parlamentarilor care au absentat li se va taia 21% din diurna de sedinta, conform noului Regulament adoptat.

Anastase a facut aceasta precizare dupa ce deputatul PDL Gelu Visan a spus, in plen, ca, potrivit noilor prevederi ale Regulamentului, articolul 144 alineat 5, votat marti, presedintele Camerei poate dispune ca toti parlamentarii aflati in cladirea Camerei Deputatilor sa se prezinte la vot, sub sanctiunea de fi trecuti absenti, transmite MEDIAFAX.


Sesiunea de vot final s-a desfasurat in lipsa reprezentantilor PSD si PNL, care au parasit sala, acuzand puterea ca a defectat sistemul electronic de vot. Dupa plecarea opozitiei, Roberta Anastase a dispus efectuarea unui apel nominal pentru verificarea cvorumului si a adresat mai multe indemnuri parlamentarilor PDL, UDMR si minoritati pentru a fi verificate cartelele de vot.

"Liderii de grup sa-si confirme ca au oamenii in sala! (...) Verificati ce cartela nu merge! Ati identificat cartelele care nu merg? Le introduceti pana la capat! Ma refeream la cartele", a spus Anastase.

Pe langa apelul nominal, presedintele Camerei a solicitat deputatilor aflati in sala sa faca de doua ori un vot test si sa voteze "da". In urma acestor voturi test, din 172 de deputati care si-au inregistrat prezenta, 170 au votat "da", iar unul abtinere.

"Sa nu mai iasa nimeni din sala", a mai spus Anastase, inainte ca parlamentarii sa inceapa sa voteze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.