PSD considera ca "atacul lui Traian Basescu la adresa CC este si gresit si penibil", mentionand, intr-un comunicat, ca mesajul transmis romanilor de catre seful statului, joi, este, de fapt, acela ca "este in regula sa consideram institutiile penibile, cata vreme nu fac cum vrem noi".

"Este gresit (atacul lui Traian Basescu la adresa CC, n.r.) fiindca Presedintele tarii, mai mult ca oricine, trebuie sa respecte institutiile statului si trebuie sa accepte separatia puterilor in stat. Cu un astfel de mesaj de sfidare, el transmite tuturor romanilor ca este in regula sa consideram institutiile penibile, cata vreme nu fac cum vrem noi. Este penibil atacul pentru ca domnul Basescu stie foarte bine cat de mult a politizat Curtea Constitutionala, ca si sistemul de justitie. Stie foarte bine circul facut in Parlament pentru a-si nominaliza candidatii doriti de Cotroceni ca judecatori la Curte. Desi are, acum, o majoritate teoretica la Curte (adica, majoritatea membrilor Curtii sunt fie numiti de presedinte, fie numiti la dorinta presedintelui), iata ca aceasta institutie nu face tot timpul ce i se cere. Si este penibil sa te plangi la televizor de deciziile Curtii pe care ai politizat-o atat de tare, cand aceasta nu face doar ce vrei", se arata intr-un comunicat al PSD, semnat de Victor Ponta, transmite MEDIAFAX.

Partidul Social Democrat respinge "aceasta politizare fara seaman a justitiei".

"Si justitia in ansamblul sau, si Curtea Constitutionala trebuie ferite de influenta si interesul politic. Tinta PSD este aceea de sustinere a independentei acestor structuri. Reamintim ca cel care a politizat cel mai mult aceasta institutie, in Romania, a fost chiar Traian Basescu, impreuna cu Monica Macovei. Au politizat numirea procurorilor si judecatorilor, au impus incalcarea legii la nominalizarile de judecatori la Curte, au impus un control politic la CSM. Daca vrem sa nu mai fim pe ultimele locuri in anchetele Transparency International si daca vrem sa avem justitie functionala, trebuie sa o depolitizam si sa o respectam", se mai arata in comunicatul PSD.

Seful statului a declarat, joi, ca au fost probleme serioase in discutiile cu FMI, CE, BM legate de "credibilitatea si predictibilitatea" deciziilor institutiilor juridice ale Romaniei, care adesea "fara justificare si temei constitutional" au interferat "masiv" politica economica a Guvernului.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.