Senatorii au respins, miercuri, cererea de reexaminare a Legii privind sistemul unitar de pensii publice transmisa Parlamentului de catre presedintele Traian Basescu.

Anterior, senatorii au respins si raportul de admitere a cererii de reexaminare propus plenului de catre Comisia pentru munca. Raportul continea aproape o suta de modificari la Legea pensiilor, toate fiind respinse odata cu raportul.

Inaintea respingerii raportului, senatorii acceptasera amendamentul formulat de senatorii Toni Grebla (PSD) si Cristian Radulescu (PDL), care stabilea ca varsta de pensionare pentru femei este de 63 de ani si de 65 de ani pentru barbati, asa cum solicitase si seful statului, transmite MEDIAFAX.

Totusi, la votul final pe raportul Comisiei pentru munca, raport care continea amendamente care priveau si alte articole decat cel invocat in cererea de reexaminare, senatorii puterii au votat impotriva.

Liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, a explicat ca restul amendamentelor, care exced cererii de reexaminare transmisa de presedinte, nu sunt realiste si nu trebuie sa fie adoptate, pentru ca se incalca Constitutia.

Dupa respingerea raportului comisiei, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a anuntat ca va supune la vot si solicitarea presedintelui de reexaminare, prin care se cere reducerea varstei de pensionare la femei la 63 de ani.

Cererea de reexaminare a intrunit 57 de voturi "pentru" si 49 de voturi "impotriva". Pentru ca aceasta cerere, considerata ca avand caracter organic, nu a intrunit cele 69 de voturi favorabile necesare, Mircea Geoana a anuntat ca "aceasta respingere va merge la Camera Deputatilor".

Dupa anuntarea rezultatului votului, liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a ironizat lipsa de mobilizare a senatorilor PDL.

"Constatam ca majoritatea nu mai e majoritate. Nu se poate exprima", a spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.