Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, miercuri, ca prin solicitarea de demitere a sa din functie opozitia cere de fapt o negociere a interesului national si a aratat ca nu persoana sa este importanta, aceasta fiind doar un pretext.

Intrebata in legatura cu faptul ca opozitia solicita in continuare demisia sa din functia de presedinte al Camerei, Roberta Anastase a precizat: "Opozitia de fapt si de drept cere o negociere a interesului national".

"Nu persoana Roberta Anastase este importanta, e doar un pretext si nimic mai mult decat atat", a adaugat Anastase, transmite MEDIAFAX.

Ea a spus ca moratoriul cerut de seful statului nu presupune ca opozitia sa puna conditii. "Moratoriile nu presupun sa pui conditii. Moratoriile, daca ai o minima informatie, stii ca se fac pentru o perioada de timp, este o inghetare a unor conflicte si reluarea lor dupa ce obiectivele nationale sunt indeplinite", a spus Roberta Anastase.

Anastase a aratat ca se intreaba "cand este corect, de exemplu, Crin Antonescu: in momentul in care il numeste pe Mihai Voicu inlocuitorul de drept al lui ca presedinte al PNL sau cand acuza fraudarea pensiilor".

"Fraudarea pensiilor asa cum considera dumnealui (Crin Antonescu - n.r.) daca a fost facuta a fost facuta de un singur om, de Mihai Voicu, secretarul responsabil de numararea voturilor puterii. E un dublu limbaj care de fapt ascunde un demers politicianist in defavoarea interesului tarii. Nu presedintele Camerei Deputatilor numara voturile si asta o stie orice parlamentar chiar daca are o prezenta de 1%", a explicat presedintele Camerei Deputatilor.

Intrebata daca Sulfina Barbu ar putea-o inlocui la sefia Camerei Deputatilor, Anastase a precizat ca Sulfina Barbu a spus foarte clar ca nu s-a pus aceasta problema in niciun moment.

  • Opozitia nu se dezminte

Grupurile parlamentare ale PNL si PSD au parasit, miercuri, sala de plen, invocand faptul ca sedinta acestui for legislativ este condusa de Roberta Anastase, scrie MEDIAFAX.
Citeste si:
Roberta Anastase si Teodor Melescanu au intrat din nou in Parlament
Roberta Anastase si Teodor...

Viceliderul grupului PNL, Eugen Nicolaescu, a precizat ca formatiunea sa va insista ca Roberta Anastase sa nu prezideze sedinta de plen a Camerei, avand in vedere ca este suspectata de frauda.

Totodata, Nicolaescu a aratat ca Anastase este secondata de doi secretari de sedinta din partea aceluiasi partid, ceea ce este neregulamentar.

Nicolaescu a acuzat, de asemenea, ca presedintele Traian Basescu a venit marti in Parlament solicitand un moratoriu, dar a vorbit, de fapt, in fata unei "majoritati iresponsabile si toxice" si nu avea in sala "opozitia antinationala".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.