"O majoritate care voteaza din greseala este toxica pentru tara", a declarat presedintele Traian Basescu la postul public de televiziune.

Seful statului s-a referit la votul gresit dat de deputatii puterii pe legile privind reducerea TVA pentru alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, legi pe care Traian Basescu a spus ca nu le va promulga, ci le va retrimite in Parlament, transmite Realitatea.

Am sa indrept eu gafa parlamentarilor PDL. Au ajuns sambata, maine ma voi apleca asupra lor. I-am asigurat pe cei de la FMI ca nu vom modifica fiscalitatea, ceea ce inseamna cu noi promulga legile”, a declarat presedintele Traian Basescu, la TVR.

Presedintele a adaugat ca legile sunt scrise prost.

El a mai opinat ca este greu de explicat o greseala la asemenea dimensiuni si ca trimite legile inapoi la Parlament in interesul Romaniei.
"Eu nu ii pot crede atat de naivi (pe parlamentarii puterii, n.r.). Daca dintr-odata au devenit naivi si neatenti, sa probeze cand le vine legea la Camera", a spus Basescu.

Surse guvernamentale declarasera pentru MEDIAFAX ca presedintele Traian Basescu a promis oficialilor FMI din misiunea de evaluare a acordului stand-by ca nu va promulga legile privind TVA redusa la alimente si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei.

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca, in cursul zilei de marti, va retrimite Parlamentului legile care prevad reducerea TVA la 5% la alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei.

"In cursul zilei de astazi (marti - n.r.) le voi retrimite la Parlament pe ambele, celebrele legi votate din greseala. Da, le voi trimite inapoi la Parlament pentru reexaminare si pentru punere in concordanta cu angajamentele internationale ale Romaniei si cu nevoia de predictibilitate in fiscalitate", a declarat Traian Basescu, raspunzand unei intrebari referitoare la legile care prevad reducerea TVA la 5% la alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei.

Citeste si:
USR va redepune legea de reducere a TVA la energie
USR va redepune legea de...

Ponta: Legile sunt ale opozitiei

Ponta a spus ca legea prin care se reducea TVA la 5% pentru alimentele de baza ar fi fost una foarte buna atat din punct de vedere economic, cat si din punct de vedere social, astfel de prevederi existand in aproape toate tarile Uniunii Europene.

"Probabil doar din incapatanare presedintele a refuzat sa promulge legea, si nu pentru ca nu ar fi fost buna si nu ar fi ajutat populatia, ci pur si simplu pentru ca era vorba despre o lege a opozitiei", a mai afirmat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.